5η ημέρα – Ένα ήσυχο Σάββατο στο Γουδί.

Σάββατο. Ξεκούραση.

Ξύπνησα 10 και, σηκώθηκα 11, εφαγα πρωινό 11:30 (τα κλασσικά μήλα και αχλάδια με μπαχαρικά)Image

έχασα το Aqua Fit στη μία (στο κυριλέ γυμναστήριο όπου είμαι προσκεκλημένη για μια βδομάδα), είδα The Wire, μαγειρέψαμε ένα υπέροχο μεσημεριανό με λαχανικά ψητά στο φούρνο, τεράστιες μοσχαρίσιες μπριζόλες (μου έμεινε η μισή για το δείπνο)

Image

κοιμήθηκα το απόγευμα, έφαγα φράουλες και μούσμουλα στη βεράντα

Image
και κάπου στις 8:30 μ’ έπιασε η προκοπή και πήγα στο γυμναστήριο (το συνοικιακό), για να μη χρειαστεί να παίρνω συγκοινωνίες και να κάνω μεγάλες μετακινήσεις.

Στο προαύλιο του γυμναστηρίου έκαναν στεπ για να γιορτάσουν τα 19 γενέθλιά του – είχαν εξτραβαγκάντσα με διάφορα προγράμματα, μετά είχε και ζούμπα. Σκέφτηκα για λίγο να μπω κι εγώ στο τμήμα, αλλά αποφάσισα να κάνω τον κλασσικό μου διάδρομο. Τους έβλεπα από πάνω (οι διάδρομοι έχουν θέα στο προαύλιο): χοροπηδούσαν σαν τα κατσίκια και στροβιλίζονταν σαν δερβίσηδες σε μια πολύπλοκη χορογραφία. Δε θα μπορούσα με τίποτα να τους ακολουθήσω.

Image

Έκανα ένα μισάωρο πρόγραμμα στο διάδρομο, από τα presets, χωρίς να χαμηλώσω την ταχύτητα, όπως κάνω συνήθως. Μάλλον φαινόμουν πολύ ταλαίπωρη γιατί ήρθε μια γυμνάστρια και με ρώτησε “Γιατί τρέχετε έτσι;” και πήγε να μου χαμηλώσει την ταχύτητα. Δεν την άφησα και συνέχισα το πρόγραμμα ασθμαίνοντας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αποτέλεσμα: 216 θερμίδες σε 30′ (60 παραπάνω απ’ ότι καίω με χαμηλότερη ταχύτητα), τρίχες δηλαδή, αν θυμηθώ σε τι αντιστοιχούν από παλιούς θερμιδομετρητές που μελετούσα στην εφηβεία.
Κατέβηκα από το διάδρομο παραπατώντας κι έκανα κανένα δεκάλεπτο να συνέλθω.

Στο δρόμο της επιστροφής πέρασα από την Πλατεία του Αγίου Θωμά για να χαλαρώσω λίγο, αλλά είχε πανηγύρι.

Image

Φουλ στον κόσμο, στα φώτα και στις θορυβώδεις γεννήτριες, με λουκουμάδες, καλαμπόκια και μαλλί της γριας ανά 50 μέτρα. Γύρισα γρήγορα σπίτι, όπου εξερεύνησα το πακέτο με φρέσκα λαχανικά που εστάλη από Πρέβεζα και έκανα ζεματιστά τα χόρτα που κανονικά βάζουν στις πίτες¨συγκλονιστικά φρέσκο και τρυφερό σπανάκι, τραγανά κρεμμυδάκια και δυο τριά αλα είδη που δεν αναγνωρίζω. με αυτά συνόδευσα τη μισή μπριζόλα και το ρύζι από το μεσημέρι.

Image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: