Λιπομέτρηση

Σήμερα τα κατάφερα μια χαρά με τη μαγειρική, τα ξινόμηλα νοστίμισαν με το σωστό μαγείρεμα και την προσθήκη μούρων και σιροπιού σφενδάμου. Θα μου πείτε, αυτό δεν παχαίνει; Ναι, έχει θερμίδες, αλλά είναι φυσικό γλυκαντικό.

20130515-233643.jpg

Το μεσημεριανό ήταν επίσης συμπαθές και χορταστικό.

20130515-234153.jpg

Μετά τη δουλειά πήγα στο γυμναστήριο για λιπομέτρηση. Τρομακτικό δεν ακούγεται; Σαν διαδικασία δεν είναι, ανεβαίνεις σ’ ένα μηχάνημα σαν ζυγαριά και αυτό μέσω αγωγιμότητας μετράει ό,τι είναι να μετρήσει. Που στην περίπτωσή μου ήταν αρκετά βεβαρυμένο. Θα ξαναμετρηθώ σε δυο εβδομάδες. Την επόμενη θα μου κάνει σωματομέτρηση, κοινώς θα πάρει τις διαστάσεις μου με μεζούρα. Επίσης τρομακτικό. Τη μεθεπόμενη να υποθέσω κωλοβυθομέτρηση.

Γύρισα σπίτι κάπως σοκαρισμένη και κοίταξα στο Ίντερνετ τι ποσοστά σωματικού λίπους θεωρούνται αποδεκτά. Κατέληξα πως το δικό μου είναι μια χαρά. Για μια γυναίκα άνω των 50 ετών.

Για μια στιγμή μου ήρθε ν’ ανοίξω το ψυγείο και να τα φάω όλα. Αλλά συγκρατήθηκα. Έπλυνα το μπρόκολο, το έβρασα, το ίδιο και το αυγό, έβαλα και λίγο προσούτο για να επιβραβεύσω την αυτοσυγκράτησή μου κι έκατσα κι έφαγα σαν άνθρωπος.

20130515-235313.jpg

Μετά προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να εκμεταλλευτώ την προσφορά του Hiltonia Spa για την εξωτερική πισίνα του Χίλτον. Έκπτωση της τάξης των 200+ ευρώ, αλλά τιμή ακόμα αλμυρή. Είχα κάνει υπολογισμούς όλη μέρα για να δω πόσες φορές μπορώ να πάω, πόσο βγαίνει τη φορά, κλπ. Αποφάσισα να ενδώσω, γιατί θα δουλεύω τουλάχιστον ως τις 20 Ιουλίου και με βολεύει γιατί βρίσκεται ανάμεσα στο σπίτι και στη δουλειά μου, είκοσι λεπτά από το καθένα με τα πόδια.
Πήγα λοιπόν, τα έσκασα και ελπίζω να πιάσουν τόπο. Το πιστεύω, γιατί θα είναι υπέροχο να πηγαίνω να δροσίζομαι μετά από τις ζεστές και πληκτικές καλοκαιρινές ημέρες στο γραφείο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: